pitko007.jpg

5dl  Maito

50g  Hiiva

1-2 rkl  Kardemumma

1-2tl  Suola

1½ dl  Sokeri

n. 13-15dl vehnäjauhot

200g  Margariini

Sisälle marmeladia, hilloa, hedelmän paloja kuten omenaa tai muuta paistonkestävää

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja ensin vain vähän ja sekoita lujasti, tämä edesauttaa sitkon syntymistä. Lisää loput jauhot ja pehmeä margariini. Alusta taikinaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli osista levyt ja tee veitsellä viiltoja levyjen pitkiin reunoihin. Laita täyte pitkon keskelle ja kääntele sivulta leikattuja suikaleita vuorotellen kummaltakin puolelta täytteen päälle.

Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria.

n. 200 astetta 20minuuttia

ohje005.jpg

pitko005.jpg