5dl Maito
50g Hiiva
1-2 rkl Kardemumma
1-2tl Suola
1½ dl Sokeri
n. 13-15dl vehnäjauhot
200g Margariini
Sisälle marmeladia, hilloa, hedelmän paloja kuten omenaa tai muuta paistonkestävää
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja ensin vain vähän ja sekoita lujasti, tämä edesauttaa sitkon syntymistä. Lisää loput jauhot ja pehmeä margariini. Alusta taikinaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli osista levyt ja tee veitsellä viiltoja levyjen pitkiin reunoihin. Laita täyte pitkon keskelle ja kääntele sivulta leikattuja suikaleita vuorotellen kummaltakin puolelta täytteen päälle.
Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria.
n. 200 astetta 20minuuttia
Kommentit